Open iToim app
Эрүүл монгол | 1 мин уншина

Шарилжны харшилд халиар, түүхий жимсийг хориглоно

Шарилжны харшилд халиар, түүхий жимсийг хориглоно
Нийтэлсэн 2017 оны 7 сарын 21
Долдугаар сарын эхний 10 хоногоос наймдугаар сарын дунд үе хүртэл лууль, шарилжны харшлын оргил үе байдаг аж. Иймд Гранд мед эмнэлгийн арьс харшил, гоо заслын эмч, тэргүүлэх зэрэгтэй АУ-ын магистр, клиникийн профессор Ж.Оюунцэцэг ургамлын харшлын талаар дараах зөвлөмжийг өглөө.
Харшлын үед ямар шинж тэмдэг илрэх вэ
  • Найтаах
  • Хамраас ус гоожих
  • Хамар битүүрэх
  • Хоолой тагай чихэн дотор загатнах
  • Нүд улайх
  • Нулимс гоожих
  • Нүд загатнах хорсох, нуухтах зэрэг шинж тэмдэг илэрнэ
Харшил үүсгэгчийг тодорхойлохын тулд
  • Арьс хатгах сорил тавина
  • 72 цагийн дотор харшлын өвчин намдаах, тайвшруулах эм уугаагүй байх
  • Жирэмсэн хөхүүл үед сорил тавихгүй байх

Харшилтай хүмүүс юу анхаарах хэрэгтэй вэ
  • Шарилж лууль нь өглөөний 04.00-09.00 цагт, оройн 17.00-22.00 цагт тоосоо гөвдөг. Энэ үед хаалга цонхоо онгойлгохгүй байх
  • Гадуур өмсөж явсан хувцсаа битүү орчинд буюу шүүгээ, уутанд хийх
  • Гэртээ амьтан тэжээхгүй, ургамал, хивс дрожгүй байх
  • Гадуур явахдаа амны хаалт, нүдний шил зүүх
  • Айраг гүүний саам, түүхий жимс /аньс, нэрс, гүзээлзгэнэ, тарвас, лууван, байцаа, сонгино, халиар, жууцай хэрэглэж болохгүй 
  • Мэргэжлийн эмчид үзүүлж зөвлөгөө авах 
Онцлох мэдээ
Сүүлд нэмэгдсэн