Гэр бүлээрээ ширээ тойрон сууж хооллох нь эрүүл тэнцвэртэй хооллох боломжийг олгодог Хоол хийх арга барилдаа анхаарах, давсны хэмжээ, хоолны найрлага зэрэгт анхаарах Шим тэжээллэг хооллохын тулд жимс, ногоо, өөхгүй мах, бүтэн үрийн бүтээгдэхүүн түлхүү хэрэглэх
Эрүүл хооллох зуршил нь бие махбодийг шим тэжээлээр хангаж өгдөг Бага багаар хооллох нь дуртай хоолноосоо татгалзахаас хялбар байдаг Бүтэн үрийн үр тариа болон жимс, ногоо зэрэг эслэгээр баялаг хүнсийг хоолондоо оруулах нь цатгалан мэдрэмж төрүүлэх буюу өлсөх мэдрэмжийг бууруулдаг Хоосон илчлэгтэй, чихэрлэг ундааг (хийжүүлсэн) битгий худалдаж аваарай.
Жимс болон хүнсний ногоо, бүтэн үрийн үр тариа, шош, самар, өөхгүй мах, тослог багатай сүү цагаан идээ болон эрүүл тосыг сонгоорой. Өөхтэй болон боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн (хиам, зайдас...), хатуу тос буюу маргарин, даршилсан давсалсан бүтээгдэхүүн болон амттанаас татгалзах Боловсруулсан тос (транс тос)-оос татгалзах
Эрүүл өөх тос нь халуун орны бус шингэн тос, самар, үр, авокадо болон загасны маханд байна. Мах болон сүүн бүтээгдэхүүний мөн кокосны тос болон далдуу модны тос зэрэг хатуу, ханасан тос нь Муу өөх тос юм. Зарим боловсруулсан хүнсэнд агуулагддаг транс тос болон хэсэгчлэн гидрогенжүүлсэн тосноос татгалзах хэрэгтэй
Уураг болон амин хүчлээ амьтны гаралтай хүнсний оронд хүнсний ногоо, бүхэл үрийн үр тариа, шош зэргээс авах Хүнсний ногоо, хатаасан шош, бууцай ба хатаасан жимс зэрэг нь төмрөөр баялаг хүсний ногоонд үндэслэсэн хооллолт юм Витамин В12 болон Д, цайр, кальциар баялаг хүнсээр хооллох
Хоолны жоронд амтлагч крем (тосны) оронд тослог багатай йогурт (тараг) сонгох Шарсан амттан, зуушны оронд жигнэсэн, давс багатай амттан, зууш сонгох Гадуур хооллох үед, шарсан хоолны оронд гриллдсэн, өнгө нэмэх ногоо, ногооны салад сонгох